Tuesday, 30 April 2013

Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic



Assalamualaikum w.b.t

Segmen ini akan berlangsung selama 24 jam sahaja mulai pada jam ini.
So besok pada pukul 12 Tengahari bertarikh 1 Mei 2013 akan TAMAT.
Segmen ini ditaja oleh Fizgraphic, EmasPutih, CikLyeen, Hakimie, Cimie, Alia dan Amirul.

Syarat-syaratnya :

Buat entry bertajuk :
Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic


Follow blog tersebut :

Like Fan Page

Follow Google +


Follow Twitter




WAJIB Copy paste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruanganhtml post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*




SIAP? Tinggalkan link entry di ruangan komen di bawah.

HADIAH :
Top Referal
RM10 x 4

Random
RM5 x 8

SELAMAT MENJOINKAN DIRI!


Sunday, 28 April 2013

Mega Giveaway by FY & NEB



Syarat-syarat Untuk Blogger:-
1. Follow blog Fayun & Nabiha
2. Follow twitter Fayun & Nabiha
3. Klik SINI | SINI | SIN
4. Buat satu entry "Mega Giveaway by FY &NEB" bersertakan:
- banner + backlink ke entri ini.
5. Follow sponsor.
6. Tinggalkan link post contest ni dalam kotak komen.
7. Like gambar INI | INI.

Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4

As-Salam


Hari ni nak buat segmen sabtu part #4
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari bermula
27 April 2013 jam 11.59 PM - 29 April 2013 / 11:59 PM
( 2 hari sahaja )

Syarat :

1. Follow blog :

2. Like fan page :


3. Follow G+ kat bawah ni



3. PALING WAJIB copypaste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruangan html post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*


Dah siap? Tinggalkan entry segmen anda di ruangan komen.

Hadiah :

Top Referral
Topup RM10

Random
Topup RM5 x 9
Topup RM3 x 1

Selamat menjoinkan diri dalam Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4 !!

Friday, 26 April 2013

Makan- Makan Giveaway by Miratul Reyyah




SENARAI HADIAH / MAKANAN/ JAJAN/KEREPEK.. hehe

Kek Lapis Sarawak x 1
                                                           
Popiah Perisa Keju x 1
                                            
Popiah Simpul Kasih x 1

Kacang Telur x 1

Maruku x 1

Kuih Sepit x 1

Kuih Lidah x 1

Thursday, 25 April 2013

segmen simple-simple by mohd zuhri


Hadiahnya ?? novelx2 (tajuk suami aku ustaz dan sebenarnya saya isteri dia)
(novel x2 lagi boleh pilih  sendiri ) , (topup rm 5x25) , (selendang x2) , (bantal  boleh tulis nama sendiri x2 )

TAMAT ?? 4/5/2013

MINI CONTEST : KIRA BATU KRISTAL by MAMA DARWIISH


SYARAT2 :
* Korang mesti ada blog/FB
* Warganegara Malaysia
* Wajib follow blog INI
* Kalau ada Twitter kena follow SINI
* Like SINI & SINI & SINI
 
 
Jawapan : 43

Giveaway by DI #2




Syarat

1) Warganegara Malaysia.
2) Follow blog, follow twitter, like fanpage, follow friends, klik iklan dan like gambar sponsor yang akan letak di bawah ni k :)
3) Copy banner dan backlinkkan ke entry ini.
4) Tulis tajuk "Giveaway by DI #2"
5) Tinggalkan link entry di entry ini sahaja

Top up Giveaway by Zeera


nk join klik banner



tag
-pali-

MINI GA 2


MINI GA 2

 

GA ni akan tamat pada 27 April 2013


Tuesday, 23 April 2013

Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2



LIKE gambar uzu kat SINI <-- ini ja syarat. SO kena wajib like taw !
komen  kat gambar tu , Done ! and Jom wechat ! 

Sunday, 21 April 2013

MEGA GIVEAWAY by Nisa, Iza dan Saadah



Syarat :
  1.  WAJIB follow blog Nisa. Ira & Saadah.
  2. WAJIB like page NisaIra.
  3. WAJIB klik link.
  4. WAJIB follow, like & klik sponsor (akan dicheck)
  5. Berwarnegara Malaysia sahaja.
Cara penyertaan :
  1. Pastikan tajuknya 'MEGA GIVEAWAY by Nisa, Iza dan Saadah'
  2. Tepek banner dan backlink ke sini
  3. Ajak sekali kawan-kawan korang join
  4. Follow,like & klik kalau nak dapat hadiah

Mudah Giveaway By Iezwa Razk




Hadiah :-
Topup RM 5 - 6 Pemenang
Keychain Felt - 2 Pemenang
Blog Review - 4 Pemenang

Simple Giveaway By Hanis Masturina!



Syarat-Syarat

1)Buat satu entri dan tempekkan banner buruk diatas . Backline ke post ini . 
2)Follow blog Hanis dan Follow blog sponsor :AztowelAimi , FasihahIbnuismailFatihahRadhiahNini , ArifahLee , AtikahFiQa NszAdam Faiz .*Wajib
TAG

Aaina
Suhada

Bubbly & Associates Giveaway


SYARAT2 PENYERTAAN

1) Follow Blog Farah's Bubblynotes

2) Follow Blog Sponsors:

3) Klik Kesemuanya Di Bawah Ini:


(WAJIB FOLLOW & WAJIB LIKE - AKAN DISEMAK)

4) Dah settle follow mengfollow & main klik-klik... Sila buat satu entri bertajuk:
Bubbly & Associates Giveaway

5) Copy coding HTML di bawah ini dan paste ke HTML post... Contoh..." Kakak +Mia Liana pinjam tutorial... "

Credit pada Kakak +Mia Liana / Mia Liana

6) Lepas dah copy + paste... Publish entri...Siap...

7) TAG SEORANG BLOGGER & PASTIKAN BELIAU TAHU MENGENAI GA INI

8) Tinggalkan link entry anda di ruangan komen entri ini...

Pemenang akan dipilih berdasarkan Random.ORG... (baik doa yang Pakcik Random sayang uols... ) dan bagi senarai hadiah sila tekan SINI dan SINI

Segmen Suka-suki



SYARAT-SYARAT :

1.Follow blog ZA .
2.Like fbpage INI .
3.Klik iklan dan tunggu sampai habis loading. TEKAN SINI *TOLONG JUJUR*
4.Follow.Like semua sponsor ye. *AKAN DIPERIKSA*
5.Buat entry,letak banner cun kat atas tu dalam entry dan tinggalkan link entry dalam komen POST INI SAHAJA.*post entry lain dan cbox tak diterima*


SENARAI SPONSOR YANG BAIK HATI :


Tudung Bawal Pelangi(1 pemenang) oleh Sisters Shawl :

LIKE | FOLLOW | FOLLOW

Kerongsang(1 pemenang) oleh Zawiah :

KELIK IKLAN 1KELIK IKLAN 2FOLLOW | LIKE

Topap RM5 (3 pemenang) oleh Fadzlun :

FOLLOW | LIKE

Topap RM5 MAXIS(1 pemenang) oleh Anna :

LIKE | FOLLOW | FOLLOW

Review Blog(5 pemenang) dan Bloglist(5 pemenang)oleh Izzati :

FOLLOW | LIKE

Bloglist(5 pemenang) oleh Wana wazm :

KELIK IKLAN 1  | KELIK IKLAN 2

Cursor(2 pemenang) oleh Wanny Bueno :

KELIK IKLAN 1 | KELIK IKLAN 2

Keychain feltcraft(2 pemenang) dan Barang tupperware-eco bottle 500ml(1 pemenang) oleh Nadia :

FOLLOW | LIKE

Topup RM3 MAXIS/CELCOM(1 pemenang) oleh Ain Al-Khawlani :

FOLLOW | FOLLOW

Topup RM5(5 pemenang) oleh Natrah :

FOLLOW

Topup RM5(1 pemenang) oleh Garage Sales :

LIKE

Topup RM3(2 pemenang) oleh Fifi :

FOLLOWLIKE

Skirt(1 pemenang) oleh Greenapricot :

LIKE | FOLLOW

*SEMUA PEMILIHAN BERDASARKAN RANDOM.ORG.
*TARIKH TAMAT 27/04/2013. 

Blog Anniversary and Giveaway

 
 
Cara Penyertaan :
1. Save as gambar di bawah tolong jgn link yer (tengkiu) dan post ke entry blog anda..
2. Jadi follower di blog Ummi dan instagram Ummi (ummchak)
3. Komenkan penyertaan anda serta link entry di ruangan komen di bawah dan juga insta username anda just utk verification.
 

Sempoi Giveaway by Aliya Tralala



Syarat-Syarat:
-Wajib Follow blog Aliya dan Tralala dan Sini
-Wajib Like fanpage Aliya Tralala dan Sini
-Wajib Follow,Like sponser.
-Buat satu entry ringkas tentang Sempoi Giveaway by Aliya Tralala
-Dah siap,hantar link ga sahaja ke comment box only!

SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY



SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini jika tidak paham2 je ok...
2. LIKE la page ni : PERSONAL BLOG |HAZWANHAIRY.COM
3. LIKE page penaja : I LOVE BLOGGING
3. Tajuk SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY 4. Tempek header diatas.
5. Link kan entry anda pada post entry ini


HADIAH
Utama : Baju I LOVE BLOGGING
4x Pemenang : Topup Rm5

Saturday, 20 April 2013

SWEET LIZAHANUM'S GIVEAWAY "Suka-suka nak bagi hadiah..........."



KLIK BANNER UTK JOIN


APA HADIAH YANG PALING ANDA SUKA :

MINYAK WANGI

DOMPET

BELT

BAJU

KEK SECRET RECIPE

JAM



Friday, 19 April 2013

Segmen Santai bersama SwA


Syarat syaratnya:-
- Buat satu entry tajuk " Segmen Santai bersama SwA ".
- Copy and paste banner and backlink ke entry ini.
- Follow tuan tanah. [ wajib ]
- Like my page [ wajib ]  
- Klik sini ---> | 1 | 2 | 3 | 4 | [klik sampai habis loading yea, JUJUR yea. ] *terima kasih.
- SIAP ! dan jangan lupa tinggalkan link entry kat comment.

Tuesday, 16 April 2013

Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta..


ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua..  Semua ini bersempena blog ERAZ FADLI mencapai Pageview 1 Juta.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang (Selasa - 16 April 2013 hingga 2.30 Petang (Rabu - 17 April 2013) sahaja.. 24 Jam!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

Segmen Saya Nak Menang Hadiah Dan Dibloglist




SYARAT-SYARAT
1) Follow blog ni dan like pages
2) Like pages semua sponsor
3) Buat satu entry dan tepek banner kat atas dan link kan ke entry blog ni
4) Letak link blog ini dalam bloglist korang*kalau umum pemenang nanti senang korang nak tahu kan?*
5) TAMAT 20 /4/2013*kalau ramai yang join akan ditamatkan awal*
6) Copy paste je senarai hadiah dan segmen ini ditaja tu ya=)

LIKE PAGES SPONSOR




SENARAI HADIAH

VOUCER TIKET WAYANG X 2 ORANG*tajuk ikut suke korang*
Kardigan X 2
Legging X 2
Tony Moly Tint X 2
Topup RM5 X 1
Manicure Set X 2
Bloglist oleh aku sendiri X 10

GAMBARAN HADIAH

PEMBAHAGIAN HADIAH

TOP REFFRAL: BOLEH PILIH DUA HADIAH*akan diberitahu awal*
RANDOM: SATU HADIAH SORANG

SENARAI PESERTA*akan diupdate dari semasa ke semasa*

SEGMEN INI DITAJA:
  
Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan disponsor oleh EzbuydiazGirl On The SlopeCheapest in Town,D'va Fashionista Boutique,YEZZA by SSS dan Klik & Beli Pakaian & Jersy Online.

Sunday, 14 April 2013

give away paling simple by cikgadis




# LIKE
 like setiap penaja cikgadis dibawah, pastikan anda like, kalau tak,,
penyertaan ditolak,
 . variety shop  . arya addin  . ain nadia . adeqmass .
dan like page cik gadis yg ade di sidebar :)
# FOLLOW
ain nadia . 
 yg penting, follow cik gadis !
# CLICK
klik sampai habis loading ! haruslah jujur !
satu . dua . tiga . empat . lima 
# SHARE 
harus tag 1 orang rakan,, dan pastikan rakan anda tahu 
 
 
tag
-MIss Roz-

Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani






Segmen ini dianjurkan untuk merapatkan hubungan silaturrahim sesama blogger.Bak kata pepatah “ yang jauh,didekat-dekatkan, dan yang dekat,dirapat-rapatkan”.
Segmen ini diadakan selama seminggu,bermula pada 12/4/2013 sehingga 11.59 malam 19/4/2013.


Syarat yang perlu dipatuhi:

1)Mempunyai blog.
2)Follow blog ini dan like page blog ini.(kat sidebar)
3)Follow dan like sponsor.
4)Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
5)Letakkan URL entri di ruangan komen.

Sponsor:

Blog
Vanida/Ismah/Aimi

Page:



Copy Coding ini:

Hadiah yang bakal dimenangi:

Peplum(1),Keychain.(3),Pashmina.(1),Kerongsang.(1),Review blog.(5),Topup RM5(2),Header(1),Cursor(1)
Pemenang akan dipilih melalui top referral dan cabutan bertuah oleh saya sendiri.


Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani di jayakan oleh DiyanaHani,The Rossele,Ismah, Vanida,dan Aimi

Segmen copy paste ini inspired by Kak Mia Liana.

Diharap semua blogger sudi merajinkan diri menyertai segmen ini.
Jangan lupa blogwalking untuk mencapai tujuan utama segmen ini diadakan.

Apa tunggu lagi..Klik banner dan Join!
p/s: Kalau tak boleh klik banner.Klik kat ayat bawah banner tu k.





Giveaway BFF FOREVER


Alhamdulilah.. Seperti dijanjikan, hari ini angah akan umumkan bahawa angah akan mengadakan 1Giveaway yang diberi nama Giveaway BFF FOREVER. Giveaway ini akan berlangsung lebih kurang 2 minggu iaitu dari tarikh hari ini (8 April 2013) dan akan tamat pada 21 April 2013. Hadiah pula adalah tajaan dari ramai penaja yang baik hati sudi bekerjasama untuk GIVEAWAY kali ini.




Syarat-Syarat Menyertai Giveaway BFF FOREVER ialah:

  1. FOLLOW Blog penganjur SEDINGINSALJU & DJH, Add To Circle Google +Mohamad Khairil dan Like DiariJejakaHangat.
  2. Wajib LIKE.FOLLOW blog sponsor2 berikut.
  3. Buat entri bertajuk Giveaway BFF FOREVER.
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
  5. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
TOP REFFERAL juga dicari!!
BLOG PENGANJUR | DJH | SEDINGINSALJU |
BLOG SPONSOR | FIQA | RIEYA | ONE | AKMA | ERNY | SHAKIRAH | FIK |
LIKE FANPAGE SPONSOR |

First Giveaway By Anis



FIRST GIVEAWAY ini berlangsung selama sebulan dari 25.03.2013 hingga 24.04.2013 . 

Para sponsor :

Aimi Rahim | Eyna | Fifi | Syahira | Kak Ain | CikGadis | Izzati | Precious Cla | Aien | Ismah |  Anaziah Online Boutique Anaziah Baby & Kidswear  | BK


Hadiah :

Mousepad ( Design sendiri ) Mug ( Design sendiri ) | Jubin hiasan  ( Design sendiri ) | T-Shirt Running man Saiz L | Header | Bookmark + Topup RM5 | Topup RM5 + Bloglist | Topup RM5 + Bloglist | Topup RM3 |    2 Felt Bookmark + 2 Vector | Topup Celcom/Maxis RM5 | Topup RM10 | Novel | Brooch Ribbon | 1 Pakaian wanita dari Anaziah Online Boutiqe | 1 Headband dari Anaziah Baby & Kidswear .


Apalagi , Jom memeriahkan lagi GIVEAWAY ni . Support Blogger :)

Simple Giveaway By A& A




Syarat Mudah .

1- Follow Belog Aliah Ali Ahmad dan Aishah Abdullah .
2-Follow twitter Alia Ali Ahmad dan Aishah Abdullah
3-Buat entry tajuk " Simple Giveaway By A& A" .
4- Tolong penuhkan Tabung kami ea LInk Satu  Link Dua  Link Tiga  Link Empat
5- Backlink ke belog ini .
6-Kami tak akan cek . Tapi sekurang-kurangnya kalian bersikap jujur .
7-Hadiah : Topup Rm5 X 15 orang
             : Review Belog X 3 orang
8- Tarikh 11 April - 15 April 2013
9-Tinggalkan Link dikomen Belog Alia atau Aishah.

Saturday, 13 April 2013

Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com



syarat sangat mudah :
 1. terbuka kepada pemilik blog yang ada alamat di Malaysia.
2. buat entry dengan tajuk "Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com", link ke entry ini.
3. tinggalkan link entry kengkawan kat kotak komen ye.
4. selesai.

hadiah :
tentulah perfume kan..... 
sebanyak 5 perfume akan diberi kepada kengkawan yang bertuah yang ditaja khas oleh houseofdiza.blogspot.com

pemenang :
pemenang akan dipilih secara undian.....
keputusan akan dimaklumkan paling awal adalah pada 16.04.2013.....
inshaa Allah

tarikh GA:
08.04.2013 - 14.04.2013 (jam 2400)